Укрзалізниця здійснює заходи для запобігання випадкам травмування працівників галузі


Дата публикации:

Держана адміністрація залізничного транспорту України приділяє велику увагу охороні праці на залізницях та підприємствах залізничного транспорту галузі. Завдяки профілактичним заходам кількісні показники виробничого травматизму зменшуються із року в рік.



Так, за оперативними даними головного управління охорони і організації праці Укрзалізниці, упродовж 2012 року було травмовано 117 працівників, з них 15 зі смертельним наслідком. У 2012 році вдалося зменшити кількість випадків травмувань порівняно із 2011 роком, коли було травмовано 126 працівників, з яких 17 зі смертельним наслідком.



Ситуація із виробничим травматизмом упродовж останніх років покращилася, ніж десять, двадцять років тому. У 1992 році, наприклад, було зафіксовано 1 тис. 167 потерпілих, у тому числі 82 зі смертельним наслідком.



Найбільш травмонебезпечними у галузі є професії, в першу чергу монтерів колії, складачів поїздів, оскільки ці працівники безпосередньо перебувають у зоні руху поїздів, а також електромеханіків та електромонтерів, які обслуговують обладнання з високою напругою. Також ризику підлягає робота працівників колійного господарства, господарства перевезень та будівельників. Робота на об’єктах залізничного транспорту вимагає від працівників неухильного дотримання відповідних інструкцій та правил безпечної поведінки, а також постійної уважності та пильності.



Задля запобігання випадкам виробничого травматизму Укрзалізниця щорічно розробляє комплексні плани по охороні праці, проводить навчання та перевірку знань з питань охорони праці працівників залізниць та підприємств, підпорядкованих Укрзалізниці. На виробництві постійно проводяться різні типи інструктажів, семінари. Компетентні працівники здійснюють перевірки дотримання правил і норм безпеки, технічне діагностування устаткування тощо.



Зокрема, з метою попередження нещасних випадків на виробництві Укрзалізницею у 2012 році відповідно до "Графіка перевірок з питань охорони праці залізниць та підприємств залізничного транспорту на 2012 рік" проведені комплексні перевірки стану охорони праці на Львівській залізниці, Південно-Західній залізниці, ДП "Укрспецвагон", ДП "Дарницький вагоноремонтний завод", ДП "УДЦЗРП "Укррефтранс", УДЦТС "Ліски", ДП "Львівтранспроект", ДП «ЦСС», ДП «УЦМКР», ДП «УЗШК», на Знам’янському, Адабаському, Кам'яницькому та Королівському кар’єроуправліннях. Також проведені контрольні перевірки стану охорони праці на Південній, Одеській, Донецькій та Придніпровській залізницях.



Крім вищезазначених заходів, Укрзалізницею встановлено постійний контроль за відрахуванням залізницями та підприємствами, які безпосередньо підпорядковані Укрзалізниці, коштів на реалізацію комплексних заходів щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, а також за цільовим їх використанням в обсягах, передбачених чинним законодавством.



Однак ефективність заходів з охорони праці здебільшого залежить від ставлення самих працівників до власної безпеки та їх дисциплінованості у дотриманні вимог нормативних документів з охорони праці. Як показує аналіз виробничого травматизму на залізничному транспорті України, більшість нещасних випадків на виробництві (понад 50% від загальної кількості травмованих працівників) сталися внаслідок порушення працівниками трудової і виробничої дисципліни.



Прес-центр



http://magistral-uz.com.ua/news/ukrzaliznicja-zdijsnjue-zahodi-dlja-zapobigannja-vipadkam-travmuvannja-pracivnikiv-galuzi.html

Новость предложена пользователем: Удалённый пользователь

Пока нет комментариев пользователей.
Для размещений комментариев Вам необходимо авторизоваться.